-
Čas přípravy15 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce1
-
Celkový čas45 minut
Losos pečený v troubě se zeleninou
Losos pečený v troubě se zeleninou je chutná, zdravá a rychlá alternativa oběda či večeře. Ryby jsou zdravé a proto, bychom je měli jíst alespoň dvakrát týdně. Tak proč si nedát zrovna lososa… Já připravuji lososa výhradně pečeného v troubě a pokaždé na jiný způsob. Tentokrát jsem pekla lososa v troubě a jako příloha byla zelenina na másle se šťouchaným bramborem a cibulkou. K večeři spíše volím variantu pouze se zeleninou.
Suroviny na přípravu pečeného lososa se zeleninou na másle a šťouchaným bramborem:
- Losos – 100-150g filet s kůží
- Koření – já použila směs sušeného s bylinkami – sůl, bílý pepř, česnek, cibule, drcený kmín, kurkuma tymián, mletý rozmarýn
- Citron – na pokapání lososa
- Mražená zelenina – 100g, já použila baby karotku, hrášek a kukuřici
- Máslo – 20g
- Sůl – na dochucení zeleniny
- Brambory – 150g
- Cibule – 1ks menší
- Pažitka – na ozdobení brambor
Postup přípravy pečeného lososa se zeleninou na másle a šťouchaným bramborem:
- Připravíme si filet lososa i s kůží v dané gramáži, omyjeme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pokapeme citronem a posypeme oblíbeným kořením, které se hodí na ryby. Já použila sůl, bílý pepř, česnek, drcený kmín, kurkumu, tymián a mletý rozmarýn.
- Takto máme připraveno a dáme lososa péct do předehřáté trouby na 180°C na 10-12 minut, aby byl losos krásně šťavnatý a ne vysušený.
- Mezitím dáme vařit oloupané brambory, ze kterých po uvaření připravíme šťouchané s cibulkou a pažitkou. Na malé pánvičce osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky na másle dozlatova a přidáme do rozmačkaných brambor, poté posypeme pažitkou na ozdobu.
- Jako poslední si připravíme zeleninu na másle. Já použila baby karotku, hrášek a kukuřici, je to má oblíbená zelenina. Ochutila solí a za pár minut bylo hotovo.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews